3 triks du kan lære hunden din

Nyttige tips

3 triks du kan lære hunden din

Vil du at hunden din skal kunne noen kule triks? Nedenfor presenterer vi tre gøye triks du kan lære hunden din. Å lære hunden nye triks er ikke bare morsomt, men det er også en fin måte å aktivisere hunden både mentalt og fysisk. Det er alltid viktig å belønne masse når du lærer hunden nye triks.

Gi labb
Hvordan lære dette:
Gi labb er et søtt triks som mange setter pris på og det er kanskje noe av det enklere man kan lære hunden sin.

Be hunden om å sette seg ned, mens du sitter på kne foran den. Neste trinn er å løfte labben med hånden din slik at labben ligger i håndflaten din og så løfte den oppover. I mens sier du kommandoen “Gi labb”. Hunden vil etter en stund eller kanskje kun noen få repetisjoner forstå at “Gi labb” betyr at den skal legge poten i hånden din når du strekker frem hånden din. Belønn!

Bamse eller sitte pent
Hvordan lære dette:
Bamse eller også ofte kalt sitte pent er et morsomt triks både for å vise andre eller til bilder.

Be hunden om å sette seg ned. Før så en godbit fra nesen og tilbake opp mot hundens hode. Målet er at hunden i første steg skal løfte potene sine for å prøve å få godbiten. Når hunden løfter potene belønner du. Når hunden begynner å forså dette kan du ta det et steg videre hvor målet er at den skal sitte med “rak” rygg og potene opp fra bakken. Et tips her er å gjøre det en plass der hunden kan få støtte bak i ryggen, for eksempel i sofaen.  Etterhvert kan du gradvis fase ut bevegelsen og kun bruke kommandoen “Bamse” eller “Sitte pent”.

Rull rundt
Hvordan lære dette:
Rull rundt er et triks som kanskje er ekstra gøy for hunder som liker litt fart.

Legg hunden ned og sett deg på knærne foran hunden. Hold en godbit og flytt den foran og forbi hundens nese, så hunden følger godbiten. Fortsett å føre godbiten bak hunden slik at den legger seg på siden. Før så godbiten over hundens hals for å få den til å legge seg helt på siden. Fortsett så i den retningen som får hunden til å legge seg på ryggen, og slik at den så ruller over på andre siden. Når hunden forstår bevegelsen begynner du å si “Rull rundt”. Reduser så bevegelsen med hånden din og kommandoen vil overta.

 

Verdt å tenke på før du setter i gang treningen
Oppvarming, godbiter, godbiter og til slutt enda litt mer godbiter.
Det er også lurt å ha godbiter i passende størrelse til din hund.
Om hunden viser ubehag under de ulike øvelsene bør du stoppe.

Det finnes mange måter å lære seg disse øvelsene, så dette er ingen fasit!

Ikke glem å sjekke ut vårt utvalg av godbiter til hund HER – perfekt når du trener sammen med din firbeinte venn!